Pilotul mexican Sergio Perez, pozitiv la Covid-19

53

Pilotul mexican Sergio Perez a fost testat pozitiv la Covid-19 şi nu va participa la Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii, la finalul acestei săptămâni, au anunţat joi organizatorii şi echipa sa, Racing Point, citaţi de agenţiile internaţionale de presă, scrie Agerpres.

”Sergio e bine din punct de vedere fizic şi psihic, dar va trebui să rămână izolat, conform directivelor autorităţilor competente de sănătate publică, siguranţa prioritară pentru echipă şi pentru sport”, a anunţat echipa britanică.

Mexicanul este primul pilot de Formula 1 testat pozitiv la coronavirus de la începutul acestui sezon bulversat de pandemie, care a debutat pe 5 iulie în Austria.

Perez a fost deja izolat după un prim test ”neconcludent” înaintea primelor antrenamente libere care premerg etapa a patra a sezonului, care va avea loc pe circuitul de la Silvestone.

Echipa sa a precizat că Perez nu a revenit în ţara natală după Marele Premiu al Ungariei, desfăşurat în urmă cu zece zile.

Coechipierul său canadian Lance Stroll a fost singurul pilot al echipei Racing Point prezent la conferinţa de presă de joi.

De la instaurarea testelor de depistare a infecţiilor cu coronavirus, la finalul lunii iunie, doar două cazuri pozitive au fost identificate în Formula 1, iar acestea au privit doi angajaţi ai circuitului Hungaroring.

Directorul general al Formulei 1, Chase Carey, a declarat înaintea primei curse a sezonului că niciun Mare Premiu nu va fi anulat din cauza unui caz pozitiv la coronavirus.

Protocolul anti-coronavirus instituit de Formula One, organizatorul Campionatului Mondial, prevede ca tot personalul să fie testat înaintea fiecărui Mare Premiu şi la fiecare cinci zile. Până în prezent au fost efectuate peste 15.de teste.

În vârstă de 30 de ani, Sergio Perez ar urma să fie înlocuit de coechipierul şi compatriotul său Esteban Gutierrez sau de belgianul Stoffel Vandoorne pentru cursa de duminică.

După primele trei etape ale sezonului (Austria, Stiria şi Ungaria), desfăşurate fără spectatori, Perez ocupă locul şase în clasamentul piloţilor.