Expoziția filatelică “Inima”, realizată de colecţionarul reşiţean Ion Felmeth a avut loc miercuri, 29 iulie în curtea Bibliotecii germane “Alexander Tietz” din Reşiţa.

Organizatorul evenimentului, Erwin Josef Ţigla – preşedintele Asociaţiei Germane de Cultură şi Educaţie a Adulţilor, a transmis pentru Radio Reşiţa că evenimentul s-a consumat pentru marcarea celor 75 de ani de viaţă ai filatelistului, dar şi ca preambul la finisajul miniexpoziţiei retrospective Zoltán Falusy, o personalitate emblematică a celei de a doua jumătăți a secolului trecut.

Manifestarea s-a consumat cu public, fapt pentru care organizatorii au recomandat participanţilor ca măsuri de protecţie primară, păstrarea distanţei fizice şi purtarea obligatorie a măştii.

Totodată, pe paginile de socializare ale Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” Caraș-Severin și ale Forumului Democratic al Germanilor din județ vor fi încărcate imagini cu creații ale celui comemorat, aflate în colecții private ale dr. Gábor Bibza, Maria Fabricky și ale familiilor Fiat și Balasz.

Cu prilejul împlinirii a 115 ani de la naștere, au fost realizate și aprobate de Compania Naţională Poşta Română prin Federația Filatelică Română o ștampilă și un plic ocazional care vor aminti despre evenimentul desfăşurat în 29 iulie 2020.

Sursa foto: facebook dana antoaneta balanescu