Focare de COVID-19 în Iaz şi Dognecea. Probleme sunt şi în localitatea Eftimie Murgu!

Satul Iaz aflat la 7 km de municipiul Caransebeş a fost declarat de Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin focar de infecţie COVID-19!

Până la această oră, 9 persoane din localitate au fost confirmate cu noul coronavirus, 3 doar astăzi iar ancheta epidemiologică continuă. Dacă va continua să crească numărul celor cu SARS CoV 2 nu este excluş, conform legii ca acest sat să intre în carantină însă, în acest moment încă nu se impune această măsură, ne-a declarat directorul executiv al DSP Caraş-Severin, Dănilă Miloş.

“Până la această oră în satul Iaz, ce aparţine de comuna Obreja au fost confirmate 9 persoane cu SARS CoV 2, doar astăzi inspectorii instituţiei noastre au identificat alte 3 cazuri şi ancheta epidemiologică continuă, la această oră este în desfăşurare astfel că nu vă pot da o cifră exactă a cazurilor. Vorbim de membrii unei comunităţi penticostale care au participat recent la o înmormântare.

DSP a declarat această localitate focar de COVID-19 pentru că au fost infectate mai mult de 3 persoane la mia de locuitori. Pentru noi procedurile sunt clare, în sensul că în momentul în care avem mai mult de 3 persoane trebuie să-l declarăm focar, noi am înaintat toate aceste date către Institutul Naţional de Sănătate Publică ca fiind focar. S-ar putea să avem un număr destul de mare de cazuri în zona respectivă. Există posibilitatea carantinării zonale, conform ordinului 1.309 şi a legii 136 dar încă nu se pune în discuţie această măsură drastică, aşteptăm finalizarea anchetei epidemiologice”, ne-a declarat directorul executiv al DSP Caras-Severin, Danila Milos.

Vă reamintim că femeia decedată săptămâna trecută la Spitalul Municipal din Caransebeş cu SARS CoV 2 locuia tot în satul Iaz.

Şi comuna Dognecea a fost confirmată focar COVID 19. O altă anchetă epidemiologică a fost deschisă şi în localitatea Eftimie Murgu, după ce mai multe cazuri au fost confirmate cu SARS CoV 2.

Cele mai citite

Related Articles