Primul concurs național de atletism din această perioadă de pandemie a avut loc la finalul săptămânii trecute la București, pe stadionul Iolanda Balas Soter. La Cupa României Open pentru juniori au luat parte atleți din toată țara.

O competiție care s-a bucurat de o largă participare, dar care, în același timp, a fost organizată în condiții de maximă siguranță, securitate impusă de condițiile speciale ale stării de alertă.

Dintre sportivii din vestul țării, reșițeanca Daria Grigoroiu, legitimată la CSU-CSS Reșița a obținut două clasări pe podium. A luat aurul în proba de 110 metri și a obținut bronzul la 100 m plat.

”A fost un concurs bun pentru mine”, a spus Daria Grigoroiu pe care am găsit-o la antrenament alături de colega sa, Andreea Suhai,  și antrenorul Ștefan Nagy:

”Mulțumesc. După această perioadă de pauză în care m-am antrenat pe dealuri sau în spatele blocului, am revenit pe stadion și la finalul săptămânii trecute am participat la Cupa României. A fost un început de sezon bun. Am câștigat proba de 110 m garduri, la proba de 100 metri plat am obținut locul III, iar la cea de 200 m, locul IV. Sper ca pe viitor să mă pot antrena tot mai bine și să am rezultate tot mai bune. Ca și organizare a fost diferit de alte concursuri, dar a fost bine. Mai avem în această vară Campionatele Naționale și Balcaniada de juniori, dacă se va organiza”, a spus Daria Grigoroiu.   

Antrenorul Ștefan Nagy este bucuros că s-au reluat competițiile pe plan intern:

”Noi ne-am bucurat că s-a organizat acest concurs, deoarece ne era teamă că ne-am pregătit în această perioadă și nu va avea loc niciun concurs. Ne-am bucurat mult că ne-am reîntâlnit cu colegii, cu toată atmosfera de pe un stadion de atletism. Ne-am salutat de la distanță, iar regulile au fost respectate. S-a simțit, oarecum, că nu ne-am pregătit în condiții specifice, pe stadion, dar ne bucurăm de rezultate. De asemenea, Andreea Suhai a fost prezentă în concurs și a încheiat în primii 8 în probele de 100 și 200 m plat. Se pregătește împreună cu Daria, colaborează pentru antrenamente. La club activitatea s-a întrerupt, dar noi ne antrenăm în continuare. Chiar și acum nu am primit finanțare de la CSS și Inspectoratul Școlar pentru că s-a oprit activitatea. Singurul club care ne-a ajutat este CS Universitatea Reșița. Ambele sportive sunt cu dublă legitimare CSS CS Universitatea. În calendarul competițional mai apar și două competiții internaționale, Campionatele Balcanice de juniori I și II, care ar trebui să aibă loc în Serbia și Turcia. Este însă incertă organizarea lor. Noi ne-am bucura măcar pe plan intern să aibă loc concursuri. Ar mai fi: Campionatul Național de Juniori II, ce ar trebui să se desfășoare în 15 august, și Campionatul Național de Juniori I, la finalul lunii august, și Campionatele Naționale de seniori în luna septembrie. Să sperăm că vor avea loc aceste concursuri”, a concluzionat Ștefan Nagy.

Cursele de fond, semifond, ca și ștafetele, nu au fost incluse în program din cauza situației speciale. Mai mult, la intrarea în incinta arenei s-a efectuat un triaj al sportivilor și antrenorilor, iar accesul spectatorilor în stadion a fost strict interzis conform Ordinului 619/12.06.2020, sportivii având obligația să păstreze distanțarea fizică prevăzută în același ordin.

sursa foto: Federatia Romana de Atletism/Radio Reșița