În Parlament începe o nouă săptămână din sesiunea extraordinară

 În Parlament începe o nouă săptămână din sesiunea extraordinară. Senatorii şi deputaţii vor avea activităţi atât în comisiile de specialitate, cât şi în plen.

Unul din subiectele cele mai urmărite este activitatea comisiei de anchetă privind românii care au plecat la cules de sparanghel în Germania, în timpul stării de urgenţă.

În această dimineață se vor relua discuțiile asupra inițiativei cetățenești “Fără penali în funcții publice” în comisiile de specialitate din Senat. Săptămâna trecută, dezbaterile au fost amânate de două ori din lipsă de cvorum. Documentul a fost deja adoptat de Camera Deputaților și tot la Camera Deputaților va avea loc o ședință de plen.

Activitate va fi și în Comisia comună de anchetă privind deplasarea muncitorilor români la cules de sparanghel în Germania. Este așteptat, printre alții, șeful Poliției transporturi din cadrul Aeroportului Internațional din Cluj.

La audierile anterioare, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a explicat în comisie, în discuția cu senatorul PSD Radu Oprea, cum a fost posibil să ajungă din Suceava pe Aeroportul Internațional din Cluj un număr însemnat de persoane deși era în vigoare o ordonanța militară și aveau loc filtre ale poliției.

Alexandru Moldovan: “Vreau să fac precizarea că ei s-au deplasat pe drumuri agricole secundare, iar efectiv îmbarcarea şi deplasarea lor către municipiul Cluj a avut loc în afara zonei de carantină, deci în zona de protecție a județului Suceava, nefiind dispuse restricții legale în acel moment cu privire la deplasarea lor în interiorul țării.”

Radu Oprea: Tocmai ne-aţi dat un răspuns, art.10 spune foarte clar, şi este ordonanţă militară: este strict interzis accesul între localități prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice. Şi dumneavoastră spuneți că dacă mergeau pe drumuri de țară, pe drumuri neasfaltate, nu era nicio problemă.”

Către finalul acestor audieri vor fi invitați miniştrii de interne și de externe, al muncii, al transporturilor, dar și lucrători sezonieri.

Sursa – RRA

De același autor

Related Articles