În întreaga lume continuă să se înregistreze bilanțuri record de noi contaminări.

La nivel mondial sunt aproape 16 milioane de cazuri și 644 de mii de morți.

Statisticile indică o evoluție aproape exponențială: peste o treime din cazurile de COVID-19, detectate de la începutul pandemiei, adică 5 milioane, au fost înregistrate de la 1 iulie, în mai puțin de o lună.

Statele Unite rămân cea mai îndoliată țară, pentru a patra zi consecutiv au fost declarate oficial mai mult de 1.000 de decese, ceea ce ridică bilanțul total la peste 146.000 de morți. De 12 zile, numărul infectărilor semnalate zilnic depășește 60.000.

Cifrele cresc mult și în Mexic, unde mnistrul sănătății a anunțat că bilanțul deceselor a trecut de 43.000, iar în Coreea de Sud, țară invocată adesea ca exemplu pentru modul în care a controlat pandemia, s-au anunțat 113 noi cazuri de coronavirus.

Este cea mai mare creștere zilnică de la începutul lunii martie. Şi chiar și în Coreea de Nord regimul comunist a recunoscut ieri un prim caz de infectare.

Susțin că ar fi unul de import, al unui bărbat care a fugit în Coreea de Sud, în urmă cu trei ani, și a revenit în țară trecând din nou ilegal granița.

romania-actualitati.ro