Patru beneficiari şi un angajat din cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice din Reşiţa au fost confirmaţi cu COVID-19. În aceste condiţii, în următorele 14 zile atât personalul cât şi beneficiarii vor fi complet izolaţi. Acestea sunt singurele infectări ne-a declarat managerul unităţii, Oana Glăvan Cenan.

Au fost depistate 4 teste pozitive în rândul beneficiarilor şi un test în rândul angajaţilor. În acest moment, imobilul A a fost carantinat cu personalul şi cu beneficiarii rezidenţi de acolo. Am luat toate măsurile de protecţie şi sperăm să trecem cu bine peste această perioadă astfel încât, în zilele următoare să nu mai avem alte cazuri pozitive.

Beneficiarii nu vor putea părăsi incinta dar vreau să vă spun că nici până acum beneficiarii nu au părăsit Căminul decât cu bilet de voie, pe trasee bine delimitate şi însoţiţi de personal. Contactul cu exteriorul a fost limitat în proporţie de 90%. Vizitele s-au făcut doar în locurile special amenajate din curtea Căminului dar măsurile acum sunt şi mai drastice, practic nu intră nimeni în incinta acestei unităţi”, ne-a declarat directorul executiv al Căminului pentru Persoane Vârstnice din Reşiţa, Oana Glăvan Cenan.

Şi Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin a deschis o anchetă şi a dat dispoziţie ca aceste persoane infectate cu noul coronavirus să fie tratate în spital deoarece sunt persoane vârstnice şi au nevoie de supraveghere medicală atentă. Starea de sănătate a acestora este bună, ne-a declarat şi directorul DSP Caraş-Severin, Dănilă Miloş.

1 COMENTARIU

  1. ,,DSP caras-Severin a deschis o ancheta” si? tot asa se va si inchide.Rezultat zero barat.
    Sa faca ancheta si la UPU Resita ca acolo nu se respecta nici unprotocol. Face dr.Bunda ce vrea, de la pilele zilnice pe care le consulta pe banii statului pana la teste de covid pt.cei care pleaca la munca in strainatate.Atata timp cat exista camera de garda in zona interzisa asa zisa ,,rosie’ unde teoretic ar trebui sa aiba acces doar personalul echipat corespunzator,pana la pacienti cu simpome de covid tratate in upu si nu in izolator (acolo unde ar trebui sa stea pana la infirmarea sau confirmarea bolii). Atunci despre ce anchete vorbeste DSP Caras-Severin? Am tras nenumarate semnale de alarma si tot in dos ii doare .Sunt mana in mana, categoric. Se poate vorbii de mafia din sanatae.

Comments are closed.