tituCARAŞ-SEVERIN

Peste 600 de profesori din judeţul Caraş-Severin vor susţine mâine proba scrisă a examenului de titularizare. Majoritatea concurează pentru un post de educator, învăţător sau profesor de educaţie fizică. Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin a scos la concurs 1.149 de posturi, dintre care doar 79 sunt titularizabile, având o viabilitate de cel puţin 4 ani.  Anul trecut, au participat la examenul de titularizare 500 de candidaţi, iar o treime au promovat.
Rezultatele examenului vor fi afişate în 5 august. Prima etapă de repartizare a cadrelor didactice pe locurile titularizabile se va desfăşura în 9 augusţ pentru angajarea pe o perioadă nedeterminată, iar a doua etapă va avea loc în 14 august.

TIMIŞ

În Timiş, 1.200 de candidaţi s-au înscris la examenul de titularizare, a declarat Aura Danielescu, inspector general-adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean.
Numărul posturilor titularizabile este foarte mic,  140, dintre care 100 sunt în mediul urban. Cele mai multe posturi sunt destinate educatoarelor şi învăţătorilor. Candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la cea practică pentru a lua titularizarea şi a se angaja pe o perioadă nedeterminată.  Pentru a fi angajaţi pe o perioadă determinată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5.