A intrat în vigoare Legea Bonelor, însă la Reşiţa nu va fi aplicată, deocamdată

Legea 35/2020, numită Legea Bonelor, privind acordarea unui ajutor financiar pentru familiile care angajează bone profesioniste pentru îngrijirea copiilor, a intrat în vigoare.

Metodologia de acordare a acestui ajutor financiar trebuie aprobată de consiliile locale, în sarcina cărora revine alocarea fondurilor, însă la Reşiţa nu e nevoie să fie aplicată, deocamdată.

“După cum ne-a comunicat Inspectoratul Școlar Judeţean numărul locurilor pentru înscrierea copiilor de vârstă preșcolară la creşele sau grădiniţele din municipiul Reșița nu a depășit numărul locurilor existente, astfel că în prezent la Direcția de Asistență Socială nu avem cereri prin care să se solicite plata serviciilor oferite de bone. Noi am aprobat metodologia privind acordarea unui ajutor pentru plata serviciilor oferite de bonă însă nu am avut solicitări”, spune şefa Direcţiei de Asistenţă Socială, Lidia Roşianu.

Legea a apărut pentru a se oferi sprijin familiilor care, din cauza numărului limitat de locuri din creșe și grădinițe, nu pot să-și înscrie copiii în aceste unităţi de educaţie preşcolară.

Cele mai citite

Related Articles