[FOTO] Unde-i lege, nu-i tocmeală! La Reşiţa a fost confiscată prima căruţă

Conform de unei recente Hotărâri a Consiliul Local Reşiţa, a fost interzisă prezenţa pe arterele principale ale municipiului a atelajelor cu tracţiune animală. Interdicţia exista de mai mulţi ani, dar…

Acum, conform HCL 242, lucrurile par să intre pe făgaşul normal. Persoanelor care tratează cu superficialitate hotărârea CL, li se vor aplica amenzi dar se poate ajunge până la reţinerea în custodie a atelajului şi implicit a animalelor. Ridicarea se poate face în termen de 15 zile, însă numai cu documente care să facă dovada proprietăţii. 

Atelajele nevalorificate în termen vor fi valorificate de către serviciile specializate ale primăriei. În cazul animalelor, dacă ele nu sunt revendicate în acelaşi termen, vor rămâne în proprietatea municipiului Reşiţa, la Zoo, care le pot păstra sau valorifica.

Şi pentru că nu este vorba doar de altă hotărâre care poate fi trecută cu vederea, în ziua de 21.07.2020, lucrători din cadrul Direcției Poliția Locală Reșița l-au depistat pe numitul I.I., din Reșița, circulând cu un vehicul cu tracțiune animală fără respectarea normelor legale.

Împotriva acestuia au fost dispuse măsurile stabilite de Hotărârea Consiliului Local nr. 242/2020 privind interzicerea circulației căruțelor prin municipiul Reșița, fiindu-i aplicată o amendă de 1000 lei și măsura tehnico-administrativă de ridicare și reținere în vederea imobilizării atelajului.

Cele mai citite

Related Articles