Întreruperea cursurilor şcolare din cauza pandemiei de coronavirus a lăsat în depozite peste 100.000 de cutii de lapte şi aproape 96.000 de pachete de biscuiţi, cărora luna viitoare le expiră termenul de valabilitate.

Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Caraş-Severin, Flavius Militaru, spune că se aşteaptă o Hotărâre de Guvern pentru ca acestea să fie redirecţionate către centre de îngrijire a bătrânilor sau de plasament pentru copii:

„Conform ultimelor raportări primite la Instituţia Prefectului, de la Consiliul Judeţean şi de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, în judeţul nostru, în stocurile din Programul pentru Şcoli al României în perioada 2017-2023. se află 100.411 porţii de lapte şi 95.731 pachete de biscuiţi. Aacestea urmau a fi distribuite copiilor din şcoli dar procesul a fost întrerupt odată cu sistarea cursurilor din cauza pandemiei. Termenul de expirarea al acestor produse este în luna august şi în această perioadă se aşteaptă un act normativ de la Guvern care să permită redistribuire lor către alţi beneficiari, posibil centre de îngrijire a bătrânilor sau centre de plasament pentru copii”, spune Militaru.