Continuă testarea persoanelor suspecte de COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa cu noul aparat real TIME PCR. Pentru început nu se vor efectua analize contra cosţ însă, în următoarele săptămâni managerul Waldemar Murgu nu exclude această posibilitate.

În plus, cu bani de la Ministerul Sănătăţii conducerea unităţii medicale va achiziţiona reactivi pentru a efectua cât mai multe analize.

Deocamdată nu facem analize contra cost, volumul este foarte mare în acest moment, încă nu putem să ştim cum vom acoperi necesarul de reactivi şi cred că acum este important să faci teste pacienţilor care sunt suspecţi şi au simptome şi apoi celor care doresc să meargă în concediu.

Suntem deschişi să facem analize şi acestor categorii de oameni, în momentul în care suntem siguri că putem să acoperim cealaltă categorie mult mai defavorizată, deci cei suspecţi de COVID-19 au prioritate. Cu siguranţă o să facem analize contra cost în momentul în care avem suficienţi reactivi şi kituri de testare.

Avem reactivi, 2.000 de bucăţi iar din cealaltă parte avem doar o mie aşă că trebuie să cumpărăm, însă fără nicio problemă o să cumpărăm pentru că Ministerul Sănătăţii ne-a alocat 200 de mii de lei, bani care acoperă fără probleme această achiziţie”, ne-a declarat Waldemar Murgu.

1 COMENTARIU

Comments are closed.