[AUDIO]Raed Arafat: Totul depinde de modul şi seriozitatea cu care tratăm situaţia

În dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș a intrat o unitate de terapie intensivă mobilă cu 12 paturi.

Aceasta a fost trimisă prin grija Ministerului Afacerilor Interne, a Departamentului pentru Situații de Urgență și a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pentru coordonarea eficientă a intervențiilor privind cazurile de îmbolnăvire cu noul coronavirus SARS CoV-2 la nivelul județului Timiș.

Pe lângă cele 12 paturi, autospeciala este dotată cu toate echipamentele necesare pentru o secție de terapie intensivă, respectiv ventilatoare, monitoare și injectomate.

“Este o extindere a capacităţii cu 12 paturi de terapie intensivă care sunt adăugate Spitalului “Victor Babeş” din Timişoara. Ne-au solicitat colegii din Timişoara aceată unitate deoarece există deja un număr mai mare de cazuri. Dacă vor primi din zonă cazuri, este mult mai bine să fie la Spitalul “Victor Babeş” decât să intre în alte spitale din Timişoara. Cu acest centru mobil putem izola cazurile COVID de restul cazurilor,” ne-a declarat secretarul se stat în Ministerul afacerilor Interne, Raed Arafat.

Raed Arafat a mai spus că, în acest moment România se află pe o pantă ascendentă.

“Clar că avem o creştere continuă, tendinţa este de creştere. În fiecare zi vedem acest lucru, iar cifra asta este şi evidenţiată şi prin faptul că avem un număr mai mare de teste, dar în acelaşi timp, cifra este destul de mare pe zi şi vedem impactul pe terapie intensivă. Impactul pe tarapie intensivă devine unul foarte serios. Populaţia trebuie să înţeleagă rolul lor şi să respecte regulile care sunt recomandate dacă vrem să stopăm creşterea şi să revenim la o scădere a numărului cazurilor. Trebuie doar să trateze problema cu seriozitate pentru că problema există, noi am zis de atâta timp, din păcate multă lume a preferat să-i asculte pe cei care ziceau să nu este o problemă mare. Este o problemă, pentru că totuşi un procent din oamenii care se infectează ajung să se trateze pentru stări intermediare sau stări foarte grave pe terapie intensivă, şi din păcare este un procent care decedează,” ne-a mai declarat Raed Arafat.

Raed Arafat: “La acest moment este o pantă ascendentă. Noi putem în viitor să ajungem la un platou, să ajungem să înceapă o scădere, sau să creasă în continuare, totul depinde de modul în care tratăm situaţia şi cu seriozitatea cu care tratăm situaţia la nivelul fiecăruia dintre noi. În acst moment nu putem vorbi de un colaps al sistemului medical dar, dacă continuă creşterea poate fi un impact serios mai ales pe partea de terapie intensivă. Până acum nu s-a discutat de reîntoarcerea la starea de urgenţă, dar la măsuri zonale care să se aplice, da, este posibil să se ajungă la acest lucru”

Cele mai citite

Related Articles