Hotelurile care au găzduit persoane aflate în carantină instituţionalizată şi-au primit banii

Cele aproape 1.000 de persoane care au trecut până acum prin măsura carantinei instituţionalizate în judeţul Caraş-Severin au fost cazate în cinci unităţi turistice. Conform purtătorului de cuvânt al DSP Caraş-Severin, Daniel Botgros statul a cheltuit pânã acum peste 3,5 de lei pentru acoperirea costurilor generate de această situaţie

Suma cheltuită (corespunzătoare solicitărilor pentru decontare, până în prezent) pentru carantinarea instituționalizată a persoanelor pe fondul coronavirusului la hoteluri/pensiuni este de 3.537.108 lei, defalcată după cum urmează:

  • Hotel Turist – statiunea Secu :                 87.110 lei
  • Pensiune Brândușa  – statiunea Secu:    135.790 lei
  • Hostel GeA.S. – Caransebeș:                 384.160 lei           
  • Pensiune Simina – Caransebeș:               50.700 lei
  • Hotel Diana – Băile Herculane:            2.879.348 lei

La această sumă se adaugã încă aproximativ 250.000 de lei, plătiţi către internatele reşiţene şi Tabăra Râul Alb pentru asigurarea carantinării instituţionalizate din primele zile ale pandemiei de coronavirus.

În plus aproape 200.000 de lei vor fi decontaţi pentru personalul medico-sanitar care a optat pentru o forma de cazare în afara domiciliului în aceastã perioadă. Este vorba de cele 169 de persoane care au locuit într-un hotel din Caransebeş.

De același autor

Related Articles