Jocurile Olimpice 2014: Matthias Mayer a cucerit aurul în proba regină. Valeriu Achiriloaie a terminat pe 46

Matthias Mayer

Sportivul austriac Matthias Mayer câştigat proba de coborâre din cadrul concursului de schi alpin la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, duminică, şi a adus astfel ţării cel mai prestigios titlu al Olimpiadei de iarnă, aşteptat din 2002, când a ieşit victorios Fritz Stroebl.

Mayer s-a impus cu timpul de 2 min 06 sec 23/100, devansându-i pe italianul Christof Innerhofer, medaliat cu argint în 2 min 06 sec 29/100, şi pe norvegianul Kjetil Jansrud, 2 min 06 sec 33/100.. Românul Ioan Valeriu Achiriloaie a ocupat locul 46 (penultimul dintre cei care au încheiat parcursul), cu 2 min 17 sec 46/100.

Marele favorit, americanul Bode Miller, a terminat cursa pe locul 8, în timp ce norvegianul Aksel Lund Svindal a ratat podiumul pentru doar 19 sutimi, el fiind campionul mondial şi lider al Cupei Mondiale în acest sezon.

Mayer (23 de ani) a depăşit performanţa tatălui său, Helmut, care a fost medaliat cu argint în proba de slalom super-uriaş la Jocurile de la Calgary, în 1988.

Innerhofer a cucerit prima sa medalie olimpică, la trei ani după ce a luat trei medalii la Mondialele de la Garmisch. Jansrud a adăugat bronzul la medalia de argint adjudecată în urmă cu patru ani, la Vancouver, în proba de slalom uriaş.

(Sursa:Agerpres)

(Daniel Babun)

 

Cele mai citite

Related Articles