Un exemplu pentru comunitate, jandarmii cărăşeni au donat din nou sânge pentru bolnavii din spitale

Bunătatea oamenilor se vede prin fapte! În urma apelului umanitar primit de la coordonatorul Centrului de Transfuzii din Reşiţa, 20 de cadre militare de la Inspectoratul de Jandarmi Caraş-Severin au donat astăzi sânge, atât de necesar persoanelor cu probleme grave de sănătate.

Din păcate numărul donatorilor a scăzut foarte mult şi dacă cetăţenii nu se mobilizeză mai multe intervenţii chirurgicale riscă să fie amânate din lipsă de sânge. Pentru a nu se ajunge în aceasta situaţie oamenii trebuie să doneze sânge. Jandarmii au fost din nou primii care au răspuns acestui apel însă şi celelalte instituţii din Caraş-Severin sunt rugate să facă o faptă bună pentru a salva viaţa bolnavilor internaţi în spitalele din judeţul nostru.

Jandarmii fac acest gest ori de câte ori au prilejul. Unii donează sânge chiar şi de 2-3 ori pe an. Despre gestul umanitar de astăzi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin, plutonier major Marius Săndulescu ne-a declarat că este unul normal, omenesc şi voluntar, dincolo de natura serviciului prin care jandarmii vin zilnic în sprijinul cetăţenilor.

„În ultimul timp, în spațiul public s-au înmulțit apelurile de implicare voluntară și ajutorare a semenilor aflați în suferință, pentru care donarea de sânge înseamnă viață. Astăzi, 20 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Caraş-Severin s-au alăturat campaniei naționale de donare inițiată de Patriarhia Română pentru că numărul celor aflaţi în nevoie nu scade niciodată . Vedem sau auzim zilnic despre cazuri de bolnavi ajutați și vindecați prin efortul unor oameni inimoși și dezinteresați, motiv pentru care ne-am alăturat astăzi acestei iniţiative nobile. Suntem din nou alături de semeni şi vă asigur că jandarmii cărășeni vor răspunde afirmativ și la viitoarele campanii de întrajutorare a cetățenilor județului nostru”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi din Caraș-Severin, Marius Săndulescu.

Această acţiune de donare de sânge la care au participat jandarmii carăşenii a fost ca o gură de aer proaspăt pentru Unitatea de Transfuzii Reşiţa pentru că din păcate numărul donatorilor este tot mai mic susţine coordonatorul centrului, medicul Rodica Neaga.

Le mulţumim jandarmilor că au fost din nou alături de Centrul de Transfuzii Reşiţa, un singur jandarm a salvat astăzi, 3 vieţi şi rog şi alte instituţii şi cetăţenii din judeţul nostru să vină să doneze sânge. Bolnavii din spitale au nevoie de sânge, viaţa lor depinde de asta şi chiar dacă suntem încă în plină pandemie de COVID-19 oamenilor nu trebuie să le fie frică, le asigurăm toate condiţiile de protecţie, doar să vină“, este mesajul transmis de coordonatorul centrului, medicul Rodica Neaga.

Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa are mare nevoie de sânge, din toate grupele, în special din cele care au RH negativ. Orice gest contează, nu mai sta pe gânduri şi tu poţi salva o viaţă!

De același autor

Related Articles