Digul de apărare al râului Timiş, rupt de inundaţiile de luna trecută, a intrat în reparaţii. Administraţia Bazinală de Apă Banat are termen o lună pentru finalizarea consolidăririi malului în zona Pohalma.

În această săptămână, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Timiș au început lucrările de închidere a liniei de apărare a râului Timiș, la breșa din digul de pe malul stâng, zonă situată aval de municipiul Lugoj. Breșa a apărut în urma viiturii istorice de pe râul Timiș, din luna iunie 2020.

Se vor face lucrări de terasamente pentru refacerea digului afectat. Personalul formațiilor de lucru lucrează „la foc continuu” cu două excavatoare, un buldozer, un compactor și două autocamioane.

Lucrările se execută în regim de urgență, din fonduri și regie proprii și vor fi finalizate cât mai curând, termenul dorit este de circa 3 săptămâni ”, a precizat Titu Bojin, directorul tehnic al ABA Banat.

Cunoscuta ferma pomicolă de la Pohalma a fost complet inundată, autoritățile evacuând 22 de persoane. Timișul a înregistrat un nivel istoric, cu 13 cm mai mare, decât la inundațiile din 2005.