Iustin Cionca: „Județul Arad nu este pe harta celor mai afectate județe, în acest al doilea val al pandemiei!”

Având în vedere dinamica noilor cazuri Covid-19 în România, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a convocat o ședință operativă cu conducătorii sistemului medical arădean.

În cadrul ședinței se va discuta despre rezerva de materiale medicale, echipamente de protecție, reactivarea secțiilor pregătite pentru pacienții Covid-19, situația epidemiologică determinată de tratarea la domiciliu a bolnavilor care refuză spitalizarea, în vederea prevenirii răspândirii bolii.

La nivelul județului Arad sunt pregătite secțiile suport pentru primirea pacienților – Spitalul TBC, secția de Boli Profesionale (Spitalul Municipal), secții-tampon Fizioterapia de la Spitalul Municipal, clinica Promagistica (fostul Laser), Chirurgie II (pentru cazurile chirurgicale), saloane-tampon la Cardiologie, Neurologie, Psihiatrie, Obstetrică-Ginecologie, Boli Infecțioase Copii, ATI 1 și ATI 2. De asemenea, este ținut în rezervă Spitalul de Campanie amenajat la Expo Arad Internațional.

Vă reamintim că pentru toate investițiile realizate de administrația locală în perioada pandemiei Covid-19, Consiliul Județean Arad a solicitat Uniunii Europene rambursarea sumei de 34 de milioane de lei.

Pregătim Aradul pentru al doilea val de infectări cu coronavirus. Județul Arad nu este pe harta celor mai afectate județe, în acest al doilea val al pandemiei. Dar nu este momentul nici să ne relaxăm, nici să așteptăm să vedem ce se întâmplă din inerție. Fac un apel public la arădeni să poarte mască, mănuși, să își dezinfecteze mâinile, să respecte măsurile de prevenție, pentru că boala există, riscul de infectare este mare. Fac un apel și la proprietarii teraselor, să respecte toate normele sanitare. Iar în ce privește vârstnicii, deși știu că este greu, îi rog să rămână cât mai mult în casă, iar copiii lor să se îngrijească de aprovizionarea lor. Dacă situația medicală o va impune, se va reactiva și Rețeaua Solidarității” – a declarat președintele Iustin Cionca.

Consiliul Județean Arad colaborează cu Prefectul Județului Arad, cu Primăria Arad, cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, cu Casa de Asigurări de Sănătate, Direcția de Sănătate Publică, cu societatea civilă și cu mediul de afaceri în efortul de a ține sub control situația determinată de Covid-19 în județul Arad.

De același autor

Related Articles