Peste 12 milioane de euro sunt disponibili de astăzi (n.r. 13.07.2020) pentru investiţiile în abatoare de capacitate mică din zona montană.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale anunţă lansarea sesiunii de depunere a proiectelor. Scopul vizează înfiinţarea unităţilor de sacrificare în zona montană şi a componentelor de procesare şi comercializare în contextul lanţului integrat, introducerea de noi tehnologii pentru dezvoltarea gamei de produse şi procese, aplicarea măsurilor de protecţie a mediului, utilizarea energiei din surse regenerabile şi creşterea numărului locurilor de muncă.

Beneficiarii sunt cooperativele, precum şi grupurile de producători constituite în baza legislaţiei naţionale în vigoare. Rata sprijinului nerambursabil va fi de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru IMM-uri şi grupuri de producători, cooperative, societăţi şi de 40% pentru alte întreprinderi, dar nu va depăşi 300.000 de euro de proiect.

Detaliile cu privire la condițiile de eligibilitate, tipul sprijinului și principiile de selecție le puteți regăsi în Ghidul Solicitantului aferent submăsurii 4.2 – „Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole – componenta investiții în abatoare de capacitate mică în zona montană”, disponibil la adresa:

https://portal.afir.info/informatii_generale_pndr_investitii_prin_pndr_sm_4_2_procesare_produse_agricole

Sursa: madr.ro

Sursa foto: ziarul prahova