În contextul creşterii alarmante la nivel naţional a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu trage un nou semnal de alarmă. Dacă avem grijă de noi, avem grijă de economia ţării noastre!

În lipsa unui cadru legislativ, oamenii trebuie să respecte distanţarea socială şi să poarte masca corecţ este mesajul transmis cărăşenilor de prefectul Cristian Gâfu.

În luna iulie, când încă nu avem nicio legislaţie, când ziua este mai mare şi lumea a intrat într-o relaxare nejustificată, ne duce la ideea că dacă în aceste zile nu avem grijă de noi, de familiile noastre pericolul de infectare este dublu faţă de luna martie.

În aceste condiţii vă rog să păstraţi distanţarea socială, să purtaţi masca, aşa vă protejaţi. Virusul poate avea formă asimptomatică aşa că ne putem infecta uşor. Dacă avem grijă de noi putem spune că avem grijă şi de economia ţării nostre”, este mesajul transmis de prefectul Cristian Gâfu.

În urma controalelor efectuate în weekend-ul care tocmai s-a încheiaţ s-a constatat că în centrele comerciale, mijloacele de transport precum şi în alte locuri aglomerate cu spaţiu închis sau semi-deschiş un procent semnificativ al cetăţenilor nu poartă corect masca de protecţie.

Echipe mixte vor efectua controale riguroase şi în aceasta săptamână pentru verificarea aplicării acestor măsuri.