Napoli a învins pe AC Milan ca pe vremea când juca Maradona

Napoli-AC Milan

Napoli se menține pe podium în Serie A, grație victoriei cu 3-1 de sâmbătă în fața lui AC Milan, prima din ultimele 4 etape. Este pentru prima dată în ultimii 28 de ani când echipa de pe “San Paolo” le ia 6 puncte “diavolilor” în campionat, într-un singur sezon. Nu s-a mai întâmplat de pe când juca Maradona la “celeşti”.

Golurile au fost marcate de Inler (’11) și Higuain (’56, ’82) – pentru gazde, respectiv Taarabt (‘8) pentru oaspeți.

Milanezii au deschis scorul rapid, în al optulea minut de joc, prin debutantul Adel Taarabt, împrumutat în această săptămână de la Queens Park Rangers. Marocanul a punctat cu un șut pe jos, la rădăcina barei, după o cursă solitară prin apărarea rarefiată a gazdelor.

Gazdele au egalat rapid, cu un gol de generic reușit de Inler. Șutul de la peste 30 de metri expediat de elvețian a fost deviat ușor și de Nigel de Jong, iar mingea a luat o traiectorie interesantă și l-a învins pe Abbiati. Mertens i-a “culcat” pe Emanuelson și Mexes în marginea dreaptă a careului, apoi a săltat mingea pentru lovitura de cap a lui Higuain, care nu a reușit să fructifice ocazia. Napoli și-a trecut în cont și o bară, la șutul puternic trimis de Maggio, din afara careului (’41), iar la cabine s-a intrat la egalitate, 1-1.

Higuain nu a mai ratat la 10 minute de la reluare, când s-a desprins din marcajul apărătorilor milanezi și a punctat din pasa excelentă a lui Inler. La o gafă a portarului Pepe Reina, Balotelli a ratat una dintre cele mai mari șanse de gol de care a beneficiat sâmbătă seară, apoi i-a lăsat locul pe teren lui Pazzini. Higuain a risipit orice urmă de îndoială în minutul 82, când a închis tabela cu al 12-lea său gol din acest sezon. Milan este “victima” preferată a argentinianului în Serie A, marcând în total trei goluri împotriva rossonerilor.

A fost prima înfrângere a lui AC Milan în campionat sub comanda lui Clarence Seedorf, venit în urmă cu patru etape pe banca “diavolilor”.

ECHIPELE:

Napoli (4-2-3-1): Reina – Maggio, Fernandez, Albiol, Ghoulam – Inler (Dzemaili 89), Jorginho – Mertens, Hamsik (Behrami 83), Insigne (Callejon 78) – Higuain;
Antrenor: Rafael Benitez.

Milan (4-2-3-1): Abbiati – De Sciglio, Rami, Mexes, Emanuelson (Montolivo 70); De Jong, Essien; Abate, Robinho (Kaka 46), Taarabt – Balotelli (Pazzini 73);
Antrenor: Clarence Seedorf.

Sursa: DigiSport

(Daniel Babun)

De același autor

Related Articles