Terasele şi plajele vor funcţiona în continuare după aceleaşi reguli, iar restaurantele vor rămâne închise cel puţin până pe 15 iulie, a declarat astăzi, la Constanţa, ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru.

El a explicat că situaţia epidemiologică actuală nu permite sub nici o formă relaxarea măsurilor de prevenire a infectării cu SARS-COV-2 în domeniul ospitalităţii.

Ministrul Nelu Tătaru spune că aglomerările mari de oameni de pe litoral și din alte zone pot deveni focare de COVID-19 dacă nu se vor respecta regulile de distanțare. Turiștii s-au distrat în grupuri pe plajele din Vama Veche și Tuzla sau pe faleza din Mamaia, motiv pentru care controale s-au intensificat pe litoral începând din patru iulie.

Nelu Tătaru: Se pot distra în condițiile și în normele pe care le-am stabilit împreună cu cei de la HoReCa. Am stabilit nişte norme de desfăşurare şi funcţionare atât a plajelor, a teraselor, cât şi a hotelurilor, fiindcă acum patru săptămâni aveam o transmitere de 0,6-0,7, acum suntem la 1,4. Vreau să văd că ne stabilizăm ca şi număr de cazuri noi, vreau să aveam o legislaţie care să ne permită să ne desfăşurăma ctivitatea, iar după aceste momente, când vom reveni poate la acelaşi 0,6-0,7 ca şi transmitere, la 124-145 de cazuri, 160 de cazuri pe zi. Deocamdată nu putem scoate aceste restricţii. Avem o comisie comună făcută de INSF, Ministerul Sănătății și cei de la HoReCa, urmând ca în zilele următoare să avem în final stabilite nişte norme în funcție de evoluția pe care o avem în acest moment la nivel naţional şi pe care o vom aveam şi în zilele următoare stabilim dacă mai devreme sau pe 15 vom avea această relaxare. RRA