Liceul HERCULES din Băile Herculane – mai aproape de obținerea finanțării pentru lucrările de modernizare!

Conducerea administrației publice a orașului Băile Herculane a mai făcut un pas până la semnarea contractului de finanțare a lucrărilor de modernizare și extindere a Liceului HERCULES, odată cu vizita, în această săptămână, a reprezentanților ADR Vest, care este finanțatorul proiectului.

În urma evaluării tehnice și financiare a proiectului depus de Primăria orașului Băile Herculane pe Axa 10 privind reabilitarea, dotarea, modernizarea și extinderea Liceului HERCULES, a fost finalizată această etapă! În cursul acestei săptămâni am avut vizita în teren a reprezentanților finanțatorului și urmează în perioada imediat următoare să semnăm contractul de finanțare, după care lucrarea va fi scoasă la licitație!

Proiectul are o valoare de 8,7 milioane de lei și lucrările specifice care vor fi efectuate cuprind extinderea cu un nou corp de clădire, cu 4 laboratoare, 2 grupuri sanitare, construcție nouă corp cazare elevi, tip internat, se va anvelopa clădirea și vor fi executate dotări și investiții pe partea de mobilier, instalații de iluminat, instalații electrice și instalații termice. Atât pe interior, cât și pe exterior aspectul liceului va fi complet schimbat, mai ales că cei de la ISU are reglementări standard în ceea ce privește autorizația de securitate la incendiu, prin acest proiect ne vom pune în parametri legali în ceea ce privește funcționarea Liceului Hercules din Băile Herculane!, ne-a declarat Cristian Miclău – primarul orașului de pe Valea Cernei.

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles