[ AUDIO ] Biroul Federal al Federaţiei Române de Box se va reuni la Reşiţa, cu prilejul Campionatului Naţional al seniorilor

afis box 31 iulieGalele Campionatului Naţional de Box pentru seniori se desfăşoară în perioada 31 iulie- 3 august la Sala Polivalentă din Reşiţa.
În premieră pentru Radio România Reşiţa, vicepreşedintele Federaţiei Române de Box, Francisc Vaştag a afirmat că se renunţă la maşina de punctaj şi din cinci arbitri judecători vor fi trei care vor folosi codul de punctaj care a fost cu ani în urmă şi care a făcut ca boxul să poarte şi denumirea de “nobila artă a pugilatului”.

Este pentru al doilea an consecutiv când municipiul de pe Bârzava este gazda acestei importante competiţii a boxului românesc. Vor fi prezenţi cei mai buni pugilişti amatori de la noi din ţară. Printre aceştia şi patru boxeri de la CSM Reşiţa: Ovidiu Berceanu, campionul en-titre ( în limitele categoriei 49 de kg), Andrei Dragomir (52 kg), Alexandru Bibiricea (81 de kg) şi Rusalin Căldăraş (91 de kg), care vor fi asistaţi din colţul ringului de cei doi antrenori, Radu George şi Adrian Mărcuţ. De la cei patru sportivi se aşteaptă cel puţin calificarea în finale.

Miercuri şi joi galele vor începe de la ora 16, iar vineri şi sâmbătă, de la ora 14. Până lun, 29 iulie au confirmat participarea 86 de boxeri.
Sâmbătă se va întruni şi Biroul Federal al Federaţiei Române de Box la Reşiţa pentru a discuta problemele apărute şi participarea pugiliştilor de la noi din ţară în competiţiile internationale şi organizarea, la începutul lunii septembrie, la Constanţa, a Centurii de Aur.

Campionatul Naţional de Box pentru seniori este organizat de Clubul Sportiv Municipal Reşiţa şi Federaţia Română de Box, cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin, Consiliului Judeţean şi Primăriei Reşiţa. Radio România Reşiţa este partenerul media al organizatorilor şi va asigura comentariile din sală ale meciurilor.

Ascultaţi mai jos declaraţia vicepreşedintelui Federaţiei Române de Box, Francisc Vaştag despre competiţie:

Declaraţia lui Francisc Vaştag, în calitate de director general al adjunct al CSM Reşiţa, despre obiectivele boxerilor reşiţeni:

De același autor

Related Articles