[AUDIO] Negocierile pentru noul Guvern vor continua

klaus iohannis

12 februarie 2014

Negocierile între PNL şi PSD, în ceea ce priveşte noua structură a Guvernului, s-au încheiat din nou fără niciun rezultat. În timp ce liberalii au solicitat funcţia de vicepremier, la pachet cu cea de ministru de interne pentru Klaus Iohannis,  social-democraţii au cerut înfiinţarea unui al patrulea post de vicepremier.

11 februarie 2014

Liderii USL continuă astăzi discuţiile despre modalitatea prin care s-ar putea modifica structura actuală a executivului, după ce primarul Sibiului Klaus Iohannis a fost propus ca ministru de interne şi vicepremier. Premierul Victor Ponta a declarat că o soluţie ar putea fi şi schimbarea atribuţiilor pe care le au vicepremierii. Discuţiile de ieri nu au adus un rezultat concret. ANI atrage atenţia că un ales local trebuie să demisioneze de la primărie înainte de a fi ministru, pentru a nu se afla în stare de incompatibilitate.

10 februarie 2014

Premierul Victor Ponta a declarat că va trimite astăzi preşedintelui Traian Băsescu propunerea lui Klaus Iohannis la conducerea ministerului de interne. Şeful Executivului a adăugat că urmează să aibă o întrevedere pe această temă cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi cu Klaus Iohannis.
Celelalte probleme legate de structura cabinetului şi funcţia de vicepremier pe care o vor liberalii pentru edilul Sibiului urmează să fie discutate tot astăzi, într-o întâlnire a conducerii USL, ne-a informat redactorul nostru Angela Matei.
Reamintim că liberalii au anunţat nominalizările pentru schimbarea a patru miniştri: Klaus Iohannis pentru funcţia de ministru de Interne şi viceprim-ministru, Eugen Nicolăescu la Finanţe, Teodor Atanasiu pentru Ministerul Economiei şi Cristian Buşoi pentru Ministerul Sănătăţii.

8 februarie 2014

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat cã are o relație bunã cu Klaus Iohannis, pe care îl considerã un câștig pentru echipa guvernamentalã. Aflat la Soci, unde a participat la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnã, premierul a evitat sã dea un rãspuns tranșant legat de poziția exactã pe care ar urma sã o ocupe Iohannis în executiv, acesta fiind desemnat, vineri, de PNL, pentru funcțiile de vicepremier și ministru de interne. Victor Ponta a mai spus cã toate propunerile fãcute de liberali sunt valoroase.

Și președintele PNL, Crin Antonescu, a precizat cã detaliile procedurale privind nominalizarea lui Klaus Iohannis ca vicepremier vor fi discutate, mai întâi, cu Victor Ponta. Liderul liberal a rãpuns, astfel, criticilor aduse de mai mulți social-democrați care au susținut cã nominalizarea ca vicepremier a primarului Sibiului, ar crea instabilitate politicã, fiind necesar un nou vot de încredere al parlamentului.

Ascultați declarația lui Victor Ponta:

(Daniel Babun)

Cele mai citite

Related Articles