[AUDIO] Numărul cererilor pentru susţinerea financiară a sectorului zootehnic, în creştere în Caraş-Severin

În paralel cu Campania privind subvenţiile pe suprafeţele agricole s-a desfăşurat şi cea pentru susţinerea financiară din sectorul zootehnic.

Directorul APIA Caraş-Severin, Dumitru Stepanescu a precizat pentru Radio Reşiţa că, deşi a fost o muncă asiduă, dat fiind faptul că toată documentaţia trebuia trimisă online, a avut şi satisfacţii în ceea ce priveşte creşterea faţă de anul trecut a numărului de capete la anumite specii:

În paralel cu primirea cererilor pentru suprafeţele vegetale au fost centralizate 3.356 de cereri de plată care conţin solicitări în sectorul zootehnic. Astfel pentru cota de lapte s-au primit cereri pentru 10.858 de tone. Pentru ajutorul naţional tranzitoriu la bovine, existente în exploataţie la o dată de referinţă, pentru 13.079 de mii de capete şi pentru ovine 209.347. Pentru caprine în această campanie 2020 a crescut numărul de capete, preluate fiind 7.725 de cereri. Au mai fost preluate cereri pentru tineretul de carne, pentru vaca de lapte, pentru ovinele femele sprijinul cuplat în zootehnie vine în compensare cu ajutorul naţional tranzitoriu şi sprijină fermierii în creşterea efectivelor. Se dă sprijin cuplat pentru berbeci. Am avut solicitări pentru 788 de capete, doar că trebuie să aibă certificat de rasă, să fie omologaţi, să fie atestaţi de o asociaţie care gestionează registrul genealogic al rasei. A fost o muncă laborioasă, foarte multă informaţie şi foarte greu de lucrat întrucât foarte puţini fermieri au fost în situaţia de a putea trimite online datele, cererile. A fost nevoie de timp de convorbiri telefonice lungi, dar colegii au reuşit să finalizeze campania cu succes, depâşind 2019“.

Dumitru Stepanescu

Cele mai citite

Related Articles