Acțiunile de  amploare, în sistem integrat, au continuat în cursul zilei de 4 iulie, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID. 89 de polițiști, 20 de  jandarmi, 5 cadre I.S.U., 16 polițiști locali, precum și 2 reprezentanți ai A.N.P.C., 4 ai Ministerului Muncii, 3 ai Ministerului Sănătății, 3 ai ANSVSA, 2 ai Ministerului Transporturilor, au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în  piețe, pe terase și în trafic.
Cu această ocazie, au fost verificate 88 de societăți comerciale / persoane fizice autorizate/ locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Au fost legitimate 258 de persoane și au fost verificate 39 mijloace de transport. Echipele mixte de control au depistat 12 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional.
Un număr de 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.500 lei au fost aplicate unor operatori economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat pentru care au fost instituite restricții.
De asemenea, ca urmare a acțiunilor desfășurate, pe linie rutieră au fost aplicate un număr de 47 sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.230 lei.
Acțiunile preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă!

Mobilizare generală a structurilor MAI din județ pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Covid-19.

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, se vor desfășura acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări cu noul tip de coronavirus.

Astfel, sub autoritatea Instituției Prefectului, începând cu data de 3 iulie a.c., timp de două săptămâni, polițiști din cadrul I.P.J. Caraș-Severin, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și Protecția Consumatorului vor desfășura în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase.

Totodată, se vor efectua verificări și în trafic, împreună cu reprezentați ai ISCTR, fiind vizat transportul în comun de persoane.După primele activități desfășurate în acest sens, din seara zilei de 03 iulie a.c, la nivelul județului, au fost  verificate 81 de obiective/locații.

Au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.100 de lei, astfel:
-12 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 1.000 de lei;
– 7 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, în valoare de 1.100 de lei.

Acțiunile de acest gen continuă în acest week-end. Peste 150 de efective vor acționa zilnic pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acest tip de misiuni vor fi desfășurate permanent în această perioadă pentru a proteja oamenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.