Premierul Ungariei anunță reintroducerea coridoarelor speciale pentru cei care tranzitează țara și respinge cererea Uniunii Europene de redeschidere a frontierelor pentru cetățenii din afara blocului comunitar.

Viktor Orban spune că solicitarea Bruxelles-ului contravine deocamdată intereselor medicale ale ungurilor.

Ungaria înregistrează în continuare puține cazuri de COVID-19, cu doar nouă îmbolnăviri noi și un singur deces în 24 de ore.

Premierul ungar, Viktor Orban, a declarat joi, 2 iulie, că Ungaria va reintroduce așa-numitele coridoare umanitare care vor trebui folosite în mod obligatoriu de către cei care tranzitează teritoriul său cu intenția de a călători spre alte state.

Într-o scurtă înregistrare video, postată pe pagina sa de socializare, Viktor Orban a precizat că aceste coridoare nu vor putea fi părăsite de cei care vor dori să tranziteze teritoriul Ungariei și vor fi menținute controalele stricte la frontiere.

Acesta a mai spus că Ungaria nu poate da deocamdată curs solicitării Uniunii Europene privind permiterea accesului pe teritoriul său a cetățenilor non UE, cu excepția celor din Serbia deoarece acest lucru ar fi în contradicție cu interesele privind protejarea sănătății cetățenilor ungari. Viktor Orban nu a oferit alte informații legate de eventuale schimbări privind modul în care se vor derula controalele la frontiere. RRA