[AUDIO] Împăduririle împiedică deşertificarea fostelor terenuri agricole. Garda Forestieră a făcut un prim pas important în judeţul Timiş

Peste 170 de hectare de terenuri degradate din Timiş, deveneau în urmă cu 9 ani baza unui proiect silvic de reconversie. Grație eforturilor silvicultorilor, prin lucrări de îngrijire a culturilor și semințișurilor până la realizarea stării de masiv, astăzi, în locul terenurilor degradate, pe care nu se putea practica nici agricultura, s-a ridicat o pădure de stejar, frasin, plop și salcie. Reconstrucția ecologică şi împădurirea terenurilor degradate constituite în perimetre de ameliorare pe raza comunelor Uivar și Otelec este un exemplu de bună practică ce trebuie multiplicat în cât mai multe comunități locale afectate de deșertificare, a declarat pentru Radio Reşiţa comisarul şef Amar Ienea.

Amar Ienea

Conform acestuia, a fost solicitat primarilor din judeţele Hunedoara, Timiş şi Caraş-Severin să identifice terenurile degradate și să demareze măsurile necesare în vederea completării perimetrului de ameliorare, care va sta la baza împăduririi terenurilor în campania din toamna acestui an și a sezoanelor următoare.

Sursa foto: Garda Forestieră Timişoara

Cele mai citite

Related Articles