Primăria Reşiţa a semnat contractul pentru achiziţia tramvaielor

Primăria Reșița a semnat Contractul de Achiziție a 13 tramvaie. Procedura s-a derulat online, cu participarea reprezentanților Primăriei, ai furnizorului și excelența sa, ambasadoarea Republicii Turcia în România, doamna Fusun Aramaz.

Procedura de achiziție a fost derulată prin Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în calitate de partener în proiectul ”Achiziție mijloace de transport public – tramvaie 18 m, bidirecționale, Reșița” – SMIS 128119.

Firma câștigătoare este DURMLARZAR MAKINA SANAYI VETICARET A.Ș, iar valoarea totală a contractului este 135.362.500,00 lei- TVA inclus, cu termenul de livrare de 24 luni de la data semnării.

Contractul prevede că tramvaiele vor avea podea 100% coborâtă pe toată suprafața disponibilă pentru pasageri, vor fi acționate în curent alternativ, cu recuperare de energie la frânare. Viteza maximă de circulație prevăzută este de 70 km/oră, reglabilă, limitată electronic la 50 km/oră. De asemenea, acestea vor avea o capacitate de transport totală de minim 92 locuri, din care minim 28 pe scaune fixe, cel puțin 4 locuri marcate corespunzător, rezervate pentru persoanele cu mobilitate redusă sau femei însărcinate, situate în apropierea ușilor duble, un loc marcat corespunzător pentru cărucior de copii și un loc rezervat căruciorului rulant pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

Cele mai citite

Related Articles