În Italia, în ultimele 24 de ore a crescut numărul de noi cazuri de infecție cu COVID-19. Joi s-a identificat un nou focar de coronavirus în Bologna, în timp ce în zona roșie de lângă Napoli, instituită în urmă cu trei zile, cazurile de îmbolnăviri cresc.

Noul focar de COVID-19 a fost identificată într-un depozit folosit de o firmă de transporturi și livrări de pachete din Bologna, din centrul Italiei. 46 de angajați ai depozitului au rezultat pozitiv la testele de diagnosticare a coronavirusului, 44 dintre ei fiind asimptomatici. Printre contaminaţi se află și doi şoferi care se deplasau pentru pachete în alte zone din peninsulă.

Şi la Mondragone din provincia Caserta, în partea de sud a Italiei, focarul de infecție izbucnit în urmă cu câteva zile a luat amploare, ajungând la 49 de pacienţi pozitivi.

În condițiile în care localnicii din zona roșie instituită deja de trei zile nu acceptă să li se facă testele de diagnosticare a coronavirusului, Ministerul de Interne a trimis, în această după-amiază, un nou contingent de militari.Cinci blocuri cu aproximativ 700 de locatari, majoritatea români și bulgari, au fost înconjurate de militari care, împreună cu asistenții socio-sanitari, sunt singurii care pot intra și ieși din edificiile respective. În provincia Caserta s-a instaurat o panică generală după ce unele persoane au părăsit pe ascuns zona.

14 români se află printre locuitorii complexului din Mondragone, din regiunea Campania, care a fost plasat în carantină de autoritățile italiene.

Ministerul de Externe de la București a comunicat, joi seară, că nu există în acest moment o confirmare în privința existenței unor cetățeni români în rândul persoanelor diagnosticate pozitiv. La nivelul Ambasadei României la Roma nu au fost primite solicitări de asistență consulară cu privire la acest caz.