Număr record de cazuri noi de infectare cu coronavirus. 460, cel mai mare din starea de alertă, dar și din data de 22 aprilie până acum.

Autoritățile anunță că numărul total al îmbolnăvirilor confirmate se apropie de 25.300 cu 5.815 cazuri active și peste 1.500 de decese. În acest context, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a explicat că, pe fondul măsurilor de relaxare, oamenii nu mai respectă regulile impuse de autorități și pentru că au fost instigaţi să facă acest lucru.

Nelu Tătaru: „Noi pregătim pentru 1 iulie un alt set de măsuri de relaxare. Eu sper ca evoluția să ne permită acest lucru.

Dacă vor fi niște restricții, vor fi strict punctuale și locale. Îndemnăm în continuare la precauţie, dar precauţia nu o poate avea doar sistemul medical sau corpul medical în sine, trebuie să o aibă și populația civilă. Noi o să avem discuţii. Următoarea perioadă de măsuri de relaxare se va face, sper, cu 1 iulie, iar luni vom avea și decizia.”

Premierul Ludovic Orban a cerut autorităților o mobilizare suplimentară și intensificarea controalelor în teren pentru a vedea dacă măsurile de protecție și igienă sunt respectate, relatează Rador.