În orașul Băile Herculane va fi recepționată mâine Stația de epurare a apei – investiție majoră pentru comunitate!

În orașul Băile Herculane va avea loc mâine (vineri 26 iunie) recepția Stației de epurare a orașului, investiție modernă care va asigura calitatea apei localnicilor și turiștilor din stațiune.

Va fi recepționată cea mai importantă investiție implementată la nivelul orașului, este vorba despre recepția stației de epurare din orașul Băile Herculane! Este foarte importantă pentru comunitate, fiindcă fără această stație de epurare, practic, orașul nu mai putea funcționa! Este o stație modernă, automatizată și care respectă toate măsurile de mediu. Prin realizarea acestei stații s-au creat noi locuri de muncă și personalul va lucra în condiții de maximă siguranță și sănătate! Fluxul tehnologic este unul complex, practic în termeni simpli intră apă murdară din canalizare și după mai multe etape iese apă foarte curată, care va fi deversată în râul Cerna! În acest fel se vor evita mirosurile și problemele cauzate de vechea stație!

În perioada imediat următoare se va finaliza și noua uzină de apă a stațiunii Băile Herculane, la care în momentul de față se lucrează intens și sperăm să fie finalizată în cel mai scurt timp posibil! Bineînțeles, aceasta va fi cea mai modernă uzină de apă din zonă, care va deservi tuturor locuitorilor și turiștilor! Prima autorizație de construcție a fost emisă în anul 2014 și valoarea inițială a investiției a fost de 8 milioane de lei. Investiția s-a realizat pe o suprafață de aproximativ 4800 mp, iar finanțarea a fost asigurată prin fonduri europene!, ne-a declarat Cristian Miclău – primarul orașului Băile Herculane.

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles