Persoanele vârstnice sunt în atenţia Instituţiei Prefectului din Caraş-Severin! În cadrul şedinţei de astăzi a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, prefectul Cristian Gâfu a subliniat că toate unităţile care se ocupă de îngrijirea bătrânilor au obligaţia să asigure în permanenţă stocul necesar de materiale de protecţie.

Prefectul judeţului a avertizat că, în ciuda faptului că la noi în judeţ nu s-a înregistrat nici un caz nou de COVID-19 de mai bine de o lună, unităţile de îngrijire a bătrânilor trebuie să fie precaute, deoarece pandemia nu s-a terminaţ existând mereu posibilitatea apariţiei de noi cazuri, susţine prefectul Cristian Gâfu.

V-aş ruga ca stocurile de echipamente de protecţie să nu lipsească, se vorbeşte de acel val doi de toamnă, să le aveţi asigurate, în primul rând o impune legislaţia, respectarea condiţiilor sanitare. Şi eu sunt foarte mulţumit că la nivelul Căminelor pentru Persoane Vârstnice, în Caraş-Severin nu am avut nicio persoană pozitivă pentru că această boală a răpus persoanele care aveau comorbidităţi, în special persoane vârstnice, de aceea căminele sunt cele mai vulnerabile.

Să nu credeţi că am ieşit din pandemie, că spun eu că ne ajută Dumnezeu, că spun eu că suntem într-un judeţ fără poluare şi cu aer curat, că spun eu că fiecare de la dumnevoastră până la noi, ne-am ocupat şi ne ocupăm cum trebuie dar până nu avem un medicament dedicat, până nu avem un vaccin nu putem spune că această pandemie a trecut. De ieri, unele ţări au introdus România din nou în zona galbenă, ca urmare a faptului că avem peste 200-300 de cazuri noi pozitive pe zi va rog să aveţi grijă, faptul că în Caraş-Severin de 35 de zile aproape, nu există niciun caz nou pozitiv, nu înseamnă că dacă lăsăm garda jos nu se poate întâmpla”, a precizat prefectul Cristian Gâfu.

Prefectul a indicat că trebuie avută în vedere şi protejarea personalului angajat care se ocupă de bătrâni, îndemnând la cât mai multe testări în cadrul centrelor respective şi la aplicarea cât mai conştiincioasă a măsurilor de prevenire.

La finalul şedinţeie, prefectul Cristian Gâfu a lăudat implicarea şi profesionalismul de care au dat dovadă şi reprezentanţii ONG-urilor din judeţul nostru care se ocupă de îngrijirea bătrânilor atât la punctele lor de lucru, cât şi la domiciliul celor care nu se pot deplasa şi care sunt practic, cei mai defavorizaţi.