În perioada 15-22 iunie a.c., inclusiv, poliţiştii rutieri au acţionat, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru reducerea victimizării din accidente rutiere, prin combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

Acţiunea, desfăşurată simultan pe teritoriul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, a făcut parte din calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene T.I.S.P.O.L., pentru anul 2020.

Astfel, în perioada menționată, în cadrul acţiunii, poliţiştii cărășeni au testat un număr de 1008 conducători auto, cu privire la respectarea interdicției de a conduce autovehicule sub influența alcoolului sau altor substanțe psihoactive.

Rezultatele obținute de polițiști au fost foarte bune, aceștia au constatat că din cele 1008 persoane testate, doar 18 au încălcat prevederile legale. Un număr de 8 conducători au fost sancționați contravențional, iar față de 10 conducători auto se continuă cercetările în cadrul unor dosare penale.

Exemple:

La data de 12.06 a.c., în jurul orei 02.40, o patrulă mixtă polițist – jandarm, care efectua serviciul de patrulare pe raza comunei Măureni a observat un autoturism care circula cu viteză în localitate. Autoturismul respectiv nu a oprit la semnalul regulamentar și a fost urmărit în trafic cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, fiind oprit după aproximativ 600 de metri.

Întrucât conducătoarea auto, o femeie de 38 de ani, din Timișoara, emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea alcooltest, rezultând o valoare de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătoarea auto a fost condusă la Spitalul Județean de Urgențe Reșița unde i-au fost recoltate probe biologice. Polițiștii au întocmit dosar penal în acest caz și continuă cercetările.