Cereri puţine în Caraş-Severin! Părinţii sunt reticenţi să-i trimită pe copii la grădiniţă!

Doar 32 de cereri pentru redeschiderea grădiniţelor de stat, pe perioada vacanţei de vară au fost depuse în judeţul Caraş-Severin, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ion Chiosa.

Ministerul Educaţiei a dat undă verde pentru redeschiderea grădiniţelor de stat pe perioada vacanţei de vară. Părinţii au avut la dispoziţie trei zile pentru a depune cereri. Spre deosebire de alţi ani, ei au fost reticenţi, poate şi din cauza măsurile pe care vor trebui să le respecte copiii pentru prevenirea îmbolnăvirii cu coronavirus.

De exemplu, jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum şi celelalte accesorii neesenţiale. Activităţile în aer liber vor reprezenta o proporţie cât mai mare din program. În acelaşi timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condiţiilor privind evitarea contactului strâns între copii şi a jocurilor care presupun apropierea la mai puţin de doi metri. Copiii nu trebuie să aducă de acasă, în unitatea de învăţământ, jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare.

Din totalul de 32 de solicitări, 29 sunt pentru municipiul Reşiţa, una pentru Moldova Nouă şi două pentru Mehadia.

Situaţia centralizată va fi transmisă autorităţilor publice locale pentru a decide, prin consultare, asupra listei unităţilor de învăţământ preşcolar de stat care vor organiza activităţi recreative cu copiii în perioada vacanţei de vară.

De același autor

Related Articles