Mii de poliţişti şi jandarmi, reprezentanţi ai ANSVSA şi ai Ministerelor Sănătăţii şi Muncii au verificat în acest sfârşit de săptămână modul în care sunt respectate măsurile de protecţie sanitară în contextul pandemiei de COVID-19. Autorităţile au verificat terase, baruri, cluburi în aer liber şi plaje. Bilanţul controalelor a fost prezentat de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, comisarul şef Monica Dajbog.

„În total, au fost verificate 4.052 de societăţi comerciale. 42 de unităţi economice nu respectau măsurile stabilite pentru această perioadă. Au fost aplicate 11 sancţiuni operatorilor economici pentru organizarea de activităţi în spaţii închise, publice sau private, pentru care sunt instituite interdicţii şi restricţii. Valoarea amenzilor este de peste 10.000 de lei. S-au aplicat şi două avertismente unor persoane fizice, pentru că au participat la activităţi pentru care sunt în vigoare interdicţii sau restricţii. 328 de sancţiuni, în valoare de aproximativ 40.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. 19 sancţiuni, în valoare de 21.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea, iar nouă sancţiuni în valoare de 4.000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de amenajare a teraselor, referitoare la distanţarea fizică, şi locul prevăzut la mese”.

Poliţiştii fac cercetări şi pentru mai multe infracţiuni pentru o port, fără drept, de obiecte periculoase, conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului şi pentru evaziune fiscală.