Reşiţenii îşi pot ridica de săptămâna viitoare ajutoarele de la Uniunea Europeană, în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate.

Începând cu data de luni, 22 iunie şi până în 4 august se desfăşoară acţiunea de distribuire a ajutoarelor în cadrul POAD – tranşa a II-a, 2014-2020. Este vorba de produse de igienă, care se ridică personal pe baza actului de identitate: periuțe de dinți, tuburi cu pastă de dinți, săpun lichid, şampon pentru copii, şampon pentru adulți, detergent pentru rufe.

Beneficiază de Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate următoarele categorii:

– persoanele beneficiare de ajutor social acordat în baza legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare.
– persoanele beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, acordată în baza legii nr. 277/2010, privind alocaţia pentru susţinerea familiei, cu modificările şi completările ulterioare.

Începând cu data de 5 august, în termen de 15 zile calendaristice, se va face distribuţia ajutoarelor pentru alte categorii decât cele menţionate mai sus, respectiv: persoane/familii aflate în situaţii critice de viaţă, persoane dependente cu handicap grav sau accentuat, în limita stocului disponibil.

Distribuirea se realizează la Direcţia de Asistenţă Socială Reşiţa, cu sediul în P-ţa Republicii, nr. 44,  după următorul program:

LUNI-JOI:  12:00 – 16:00
VINERI:  08:00 – 13:00