Autorităţile sunt în alertă! Inundaţii în această dimineaţă în mai multe localităţi din Caraş-Severin

Inundaţii în această dimineaţă în mai multe localităţi din Caraş-Severin. De mai bine de 3 ore, pompierii militari de la ISU Semenic acţionează ca să evacueze apa dintr-o casă din Zorlencior dar din cauza unei viituri este extrem de greu de acţionat.

Probleme sunt şi la Anina, două curţi au fost inundate. Detalii aflăm de la purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Caraş-Severin, Magdalena Tocmelea.

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Reşiţa acţionează la această oră cu o motopompă în Zorlencior pentru evacuarea apei din curtea unei gospodării. Cauza acestei inundaţii este o viitură produsă în urma ploilor abundente din ultima perioadă. În Anina intervin pompierii din Oraviţa pentru evacuarea apei din două curţi. Pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice recomandăm cetăţenilor să construiască şi să întreţină corespunzător rigolele de scurgere a apei”, ne-a declarat Magdalena Tocmelea.

Până sâmbătă, 20 iunie, ora 10.00, România trece printr-o instabilitate atmosferică temporar accentuată, cu cod galben de ploi în toate judeţele ţării. Se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 50 l/mp.

Totodată până astăzi la ora 14.00 este în vigoare un cod portocaliu de inundaţii pe râurile Bega Vehe, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera şi Cerna.

La această oră, au fost depăşite cotele de atenţie pe Sebeş la Turnu Ruieni, pe Bistra la Bucova, Obreja şi Voislova,  pe Tău la Soceni, pe Timiş la Caransebeş. Debitul Dunării la intrarea în ţară, secţiunea Baziaş este în creştere, dar sub media multianuală a lunii iunie.

Vă reamintim că pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Caraş-Severin au intervenit şi ieri în mai multe localităţi pentru evacuarea apei din gospodăriile cetăţenilor.

Salvatorii militari sunt în alertă şi sunt pregătiţi să facă faţă tuturor solicitărilor. Pe parcursul zilei de ieri pompierii militari din Caraş-Severin au intervenit în mai multe localităţi pentru evacuarea apei din gospodăriile cetăţenilor. Este vorba despre o locuinţă din Sălbăgelu Nou unde apa a intrat într-o bucătărie, într-un hol şi într-un grajd. Şi o gospodărie din Prisaca a fost inundată.

Probleme au fost şi în localitatea Maciova, aici a fost inundat beciul unei locuinţe. Pe timpul nopţii a fost anunţat faptul că pe DN 57 B între Globul Craiovei şi Lăpuşnicel au căzut bolovani pe carosabil. Drumul a fost blocat pe ambele sensuri iar pentru deblocarea acestora au acţionat colegii din Orşova. Forţele şi mijloacele de intervenţie din cadrul inspectoratului nostru sunt pregătite să acţioneze în sprijinul cetăţenilor, dacă va fi cazul”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Semenic, Magdalena Tocmelea.

Cele mai citite

Related Articles