Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea.

Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii, din țară și din afara granițelor aducem pe calea undelor oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

„Limbajul prieteniei nu constă în vorbe, ci în înțelesuri” … vom da un sens acestor înţelesuri pe un „limbaj muzical” în această seară, ora 22:15, la emisiunea Boema  ne întâlnim cu tânărul  pianist, Luca Rusu.

Este student al Conservatorului Regal din Glasgow,  fiul Marinei Constantinescu și al actorului Mircea Rusu, este o personalitate, un mare talent, un model de curaj și frumusețe pentru toți tinerii muzicieni din țara noastră.

Fiul unor somităţi ale culturii române, criticul de teatru şi omul de televiziune, Marina Constantinescu şi al actorului , director artistic al Teatrului Naţional din Bucureşti, Mircea Rusu, Luca este o poveste ce se rostogoleşte prin toate arterele emoţiei, făcându+mă să mă gândesc la ceea ce spunea Wolfgang Amadeus Mozart:

 „Îmi trece prin minte atâta muzică şi nu uit niciodată nicio notă; este, fără îndoială, unul dintre cele mai mari haruri pe care mi le-a dat Dumnezeu, această facultate de a păstra în memorie toate armoniile ce mi-au trecut prin minte”.

Toată viaţa am crezut că a-ţi arăta emoţiile e o dovadă de slăbiciune. Emoţiile sunt permise doar altora. E o filosofie destul de solidă, dar întâlnirea cu Luca Rusu, în aceste vremuri când lumea este plină de „virusul Salieri”, este descrierea unei boemii ce poartă un nume demn de admiraţie artistică , un tânăr care vibrează fără „corecturi” cu ADN-ul celor mai binecuvântate emoţii, născut cu un Dar ce reflectă puterea noastră de a ne vindeca prin Frumos.

CV-ul tânărului meu invitat, Luca Rusu,  îl puteţi „răsfoi pe viu” în această seară la emisiunea Boema.

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău