În mediul online a avut loc zilele trecute o competiție de șah intitulată ”Campionatul Internațional al României”, întreceri rezervate echipelor de juniori, cu secțiuni de la 8 la 20 de ani, la feminin și masculin.

La competiție au luat parte și trei șahiști cărășeni, care au reprezentat echipa Talbot Reșița, ce a ocupat locul III la categoria 12 ani.

”Este un rezultat îmbucurător”, spune președintele forului județean de șah Caraș-Severin, Mihai Bolintiș:

” S-a disputat într-un format familiar jucătorilor noștri. Caraș-Severinul a fost reprezentat la această competiție de către echipa Talbot Reșița, în componența: Alin Stîngu din Reșița (masa 1), Albert Marian Drăgoi din Bocșa (masa 2) şi Christian Arrydan Tamaş din Caransebeş (masa 3), cei mai în formă juniori mici pe care îi avem în județ. La secțiunea blitz cei trei au reușit un rezultat deosebit, o performanță – locul III, din mai multe echipe valoroase din țară. Practic a fost un campionat național pe echipe, care s-a desfășurat în mediul online. Ne bucură performanța copiilor noștri.  Stângu și Drăgoi sunt antrenați de maestrul Valeriu Grozav, iar Tamaș este elevul candidatului de maestru Alexandru Tunaru.Toți trei ne dau speranțe că șahul juvenil din Caraș-Severin este pe un drum bun și că avem asigurat schimbul de mâine”, a subliniat Mihai Bolintiș.

Talbot Reşiţa s-a clasat pe locul III, după echipa Tovarysch Kiev din Ucraina şi CSU Bucureşti. Competiția a fost organizată de Academia de Șah Hannibal din București cu sprijinul Federației Române de Șah.