Evaluare Naţională 2020: Elevii vor primi un cod unic, numele și notele vor fi anonimizate

Evaluarea Naţională 2020 aduce noi schimbări pentru elevii de clasa a VIII-a. La finalul probei scrise la Matematică, în momentul predării lucrării, elevii vor primi un cod cu ajutorul căruia vor putea verifica rezultatele obţinute la examenul naţional, în timp ce numele și rezultatele examenelor vor fi anonimizate.

Ordinul prin care datele personale ale elevilor vor fi anonimizate la Evaluarea Națională 2020 a fost aprobat, în cursul zilei de 16 iunie 2020, de secretarul de stat în Ministerul Educației, Rodica Luminița Barcari şi semnat ulterior de Daniela Elisabeta Bogdan, directorul general al Direcției Generale Învățământ Preuniversitar din Ministerul Educației.

“În conformitate cu prevederile art. 6 din Regulamentul nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice (…), având în vedere solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal ca Ministerul Educației și Cercetării să dispună publicarea datelor personale în formă anonimizată, vă aducem la cunoștință următoarele:

– Comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor tipări din aplicația informativă (…), conținând codurile alocate fiecărui candidat.

– Codurile individuale vor fi distribuite candidaților în cursul zilei de 17 iunie 2020, în momentul predării lucrării scrise;

– Comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor informa candidații că rezultatele vor fi afișate anonim. Codul individual al fiecărui candidat generat de aplicația informatică corespunde numelui și prenumelui”, se arată în ordinul Ministerului Educației destinat tuturor Inspectoratelor Școlare Județene din țară,” se arată în comunicatul emid de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Cele mai citite

Related Articles