Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin primește zilnic sute de telefoane de la persoane care se află în izolare și doresc să știe dacă, odată cu apariția noilor state exceptate de la obligativitatea izolării la domiciliu li se poate ridica și lor această măsură. Purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros face lumină în această situaţie.

Răspunsul este NU! Persoanele care se află acum în autoizolare, indiferent de ce se întâmplă cu lista emisă de INSTITUTUL NAȚIONAL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ privind situaţia statelor, trebuie să rămână la domiciliu cele 14 zile. Doar în a 15-a zi pot părăsi domiciliul dacă nu au probleme de sănătate”, ne-a declarat Daniel Botgros.

IMPORTANT!

În condițiile în care aceste persoane au lăsat date corecte la punctele de trecere a frontierei, vizând adresa la care se izolează, numele corect și numărul corect de telefon, nu mai e nevoie să sune la DSP, pentru că se află deja în evidență.

La ora actuală în judeţul Caraş-Severin sunt 2.990 de persoane izolate la domiciliu şi alte 3 persoane sunt în carantină. În ultimele 24 de ore, 265 de persoane au ieşit din izolare după cele 14 zile petrecute acasă, conform normelor în vigoare.