[FOTO-AUDIO] Şantierul continuă la LMF!

Lucrările de reabilitare termică a Colegiului Naţional „Traian Lalescu” din Reşiţa se vor încheia peste o lună. Valoarea totală a proiectului este de peste 8 milioane de lei, din care aproape 7 milioane sunt nerambursabili de la Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Regional.

Între timp, se lucrează intens şi la modernizarea spaţiilor exterioare, iar investiţia este de la bugetul local, de acestă dată, spune primarul Ioan Popa.

„Am decis să dărâmăm gardul de beton prin care nu se vedea nimic şi nimeni nu ştia ce este dincolo. În locul lui, vom face un gard dintr-un fier forjat pentru că ne-am dorit ca de pe trotuar, de pe strada Petru Maior, să se vadă că este un liceu emblematic, un colegiu de înaltă ţinută. În acelaşi timp am vrut să se vadă investiţia pe care am făcut-o cu fonduri europene, panourile fotovoltaice, care se rotesc după soare şi care vor asigura mai mult de 75% din consumul electric al liceului. Împrejmuirea nu era prinsă în proiectul european. Tot noi vom reface curtea liceului, tribunele şi  spaţiul de joc şi am alocat de la bugetul local un milion de lei pentru aceste lucrări suplimentare”.

Treptele de la Fluturelu, care asigură accesul elevilor la Colegiul Traian Lalescu dinspre cartierul reşiţean Moroasa, vor fi şi ele modernizate. Lucrările sunt incluse în proiectul de amenajare pietonală a străzii Bielefeld. Proiectul presupune realizarea şi a altor construcţii în zonă, care să faciliteze circulaţia pietonilor. La intersecţia cu bulevardul A.I. Cuza va fi ridicat asfaltul la nivelul trotuarului, astfel încât şoferii vor fi nevoiţi să încetinească, chiar şi atunci când semaforul nu funcţionează. În plus, la capătul străzii Bilefeld spre Bulevardul Revoluţiei din Decembrie va fi construit un pod pietonal peste Bârzava.

Primarul Ioan Popa a mai spus că inaugurarea oficială a lucrărilor de la Colegiul „Traian Lalescu” se va face în toamnă, atunci când va începe anul şcolar.

De același autor

Related Articles