Judeţul Caraş-Severin nu mai are niciun pacient cu COVID-19!

Veşti bune de la Instituţia Prefectului din Caraş-Severin! În urmă cu puţin timp, a fost externată de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa ultima persoană bolnavă de COVID-19 din judeţul nostru.

Este vorba despre o pacientă în vârstă de 73 de ani  care a fost internată pe data de 20.05.2020. Pe parcursul şederii în spital, pacientei i s-au făcut 6 teste pentru depistarea coronaviruslui, 4 dintre acestea ieşind pozitive, iar ultimele 2, realizate la interval de 48 de ore, au ieşit  negative.

În ciuda faptului că pacienta suferă de diabet zaharat şi prezenta patologie cardio-vasculară, aceasta s-a refăcut complet, starea acesteia la externare fiind una foarte bună.

Deşi astăzi este a  20-a zi consecutivă în care judeţul  Caraş-Severin nu a înregistrat nici o îmbolnăvire de COVID-19, prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian  Gâfu, roagă  cetăţenii să continue respectarea normele de igienă, prevenţie şi distanţare socială şi să urmeze în continuare sfaturile autorităţilor, pentru a putea menţine această situaţie pozitivă din judeţul nostru.

În aceste condiţii, judeţul Caraş-Severin se numără printre puţinele judeţe din ţara noastră care nu mai au pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. În schimb, numărul persoanelor izolate a ajuns astăzi la 4.044 iar numărul celor carantinaţi a ajuns la 10, în tot judeţul. De la începutul pandemiei 1.640 de persoane au fost testate pentru depistarea COVID-19.

Cele mai citite

Related Articles