Reșițeanul Alexandru Curescu este antrenorul echipei de handbal feminin CS Universitatea Cluj

348

Echipa de handbal feminin a Clubului Sportiv Universitatea Cluj are un nou antrenor, Alex Curescu, a anunţat clubul pe site-ul său oficial.

În vârstă de 42 de ani, Alex Curescu este originar din Reşiţa, dar s-a stabilit în Olanda, unde a activat din anul 1997 până în prezent.

Tehnicianul a câştigat Cupa Olandei cu Aalsmeer (2008), dar şi Supercupa Olandei şi titlul de campion, fiind desemnat antrenorul anului 2009. Palmaresul său mai cuprinde o finală de Cupa Olandei (2016), cu Quintus, şi două clasări pe locul al treilea în campionat, cu VOC (2015) şi Quintus (2017), scrie Agerpres.ro

Mă bucură mult faptul că ‘U’ Cluj a luat decizia de a mă alege pe mine ca antrenor principal pentru echipa de handbal feminin. Va fi o mare onoare, împreună cu lotul disponibil, să realizăm obiectivele propuse pentru noul sezon. Aştept cu nerăbdare să fac cunoştinţă cu echipa, conducerea clubului şi bineînţeles cu publicul din Cluj şi din România”, a declarat Alex Curescu, care i-a luat locul lui Alin Bondar.

”U” Cluj a transferat în această perioadă mai multe jucătoare: doi portari, Mădălina Ion (CSM Bucureşti), şi Marina Dumanska, sora mai mică a Yuliyei Dumanska (CSM Târgu Jiu), interul dreapta polonez Paulina Masna (Minaur Baia Mare), extrema stânga Denisa Şelever (SCM Gloria Buzău), extrema dreapta Florenţa Ilie (HCM Slobozia), iar Diana Lazăr, Corina Cordoş şi Viorica Ţăgean şi-au prelungit înţelegerile.

Totodată, ”U” s-a despărţit de Alexandra Dindiligan, Alexandra Prodan, Cristina Boian şi Larissa Araujo.

”U” Cluj a ocupat locul 12 în clasamentul îngheţat al Ligii Naţionale, dar nu a retrogradat în Divizia A, eşalonul de elită urmând să aibă 16 echipe în sezonul viitor.

sursa foto: VENECO VELO Handbal