În Caraş-Severin nu a mai fost confirmată nicio nouă îmbolnăvire în ultimele 14 zile

Încă opt decese asociate COVID 19 au fost anunţate de autorităţile medicale din România, numărul total a ajuns la 1353. Sunt aproape 20 de mii 750 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus, cu 145 de cazuri în ultimele 24 de ore. 152 de pacienţi sunt internaţi la terapie intensivă.

Numărul cazurilor noi de COVID-19 a crescut uşor în cursul săptămânii trecute faţă de perioada anterioară, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Din cele peste o mie 200 de cazuri, aproape jumătate s-au înregistrat în Bucureşti şi patru judeţe: Suceava, Braşov, Vrancea şi Iaşi.

În Caraş-Severin nu a mai fost confirmată nicio nouă îmbolnăvire în ultimele 14 zile.

În urma unei analize realizate de INSP asupra cazurilor fatale de infecţie cu noul coronavirus, a rezultat că bolile cardiovasculare au reprezentat cel mai mare risc pentru pacienţi, mult mai ridicat decât alte afecţiuni cronice pe care le aveau frecvent cei care au decedat: boli renale, diabet, cancer, boli pulmonare sau hepatice. De asemenea bărbaţii sunt indicaţi cu risc mai mare de deces în caz de COVID-19.

De același autor

Related Articles