Anglia: „Bisericile se redeschid pe 15, pub-urile pe 22 iunie”

Lăcaşurile religioase din Anglia se vor putea redeschide pentru credincioşi, transmite BBC News. În timpul carantinei, oamenii nu s-au putut aduna pentru a marca diferite sărbători religioase.

Într-un comunicat din Downing Street se afirmă că premierul recunoaşte importanţa unui spaţiu de reflecţie şi rugăciune în această perioadă, astfel încât de pe 15 iunie, dată la care se vor redeschide şi magazinele neesenţiale, vor fi permise şi rugăciunile private în lăcaşurile sfinte din Anglia.

Cu toate acestea, slujbele, nunţile şi alte adunări religioase nu se vor relua, deocamdată. Deşi vor fi emise reguli privind siguranţa, în fiecare biserică, sinagogă sau templu se vor aplica metode proprii de respectare a acestora.

În același timp, 22 iunie este data identificată de miniștrii britanici ca fiind optimă pentru deschiderea pub-urilor și restaurantelor în aer liber în Anglia, relatează Financial Times (FT). Termenul este cu aproape două săptămâni mai devreme decât era planificat anterior.

Planurile raportate fac parte dintr-un efort ca economia să se miște din nou, pentru a salva milioane de locuri de muncă în sectorul ospitalității. Data nu a fost încă consemnată, dar va fi discutată marți într-o ședință a cabinetului, spune FT.

Foto: Graeme Maclean

De același autor

Related Articles