[AUDIO] Decizii importante în Ligile a IV-a și V-a de fotbal Caraș-Severin

2620

Decizii importante au fost luate de Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin, în urma consutărilor cu echipele de liga a IV-a, referitoare la reluarea campionatului.

Preşedintele forului judeţean de fotbal, Viorel Lolea a oferit detalii în emisiunea ”Cronometrul Performanțelor”:

”În urma consultărilor din cadrul videoconferințelor cu echipele din Liga a IV-a și a V-a, am avut un Comitet Executiv tot prin sistem videoconferință, unde au luat parte un număr de 6 membri din totalul de 8 cu drept de vot, conform statutului Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin. S-a aprobat în unanimitate de voturi ca ediția de campionat a Ligii a V-a să se desfășoare cu rezultatele înregistrate în turul campionatului. Practic se ”îngheață” campionatul 2019-2020, urmând ca în continuare să se dispute play off și play out, Play off-ul va fi cu echipele clasate pe locurile 1-6, iar play out-ul cu cele clasate pe locurile 7- 12, sistem campionat, fiecare cu fiecare, dar într-o singură manșă. Referitor la Liga a IV-a s-a hotărât înghețarea campionatului regular inițial, ediția 2019-2020, cu rezultatele înregistrate până în etapa a 14-a, inclusiv. S-au hotărât două variante pentru reluarea campionatului. O variantă ar fi reluarea competiției cu începere în prima săptămână a lunii iulie 2020, sub forma unui turneu play off, între patru echipe cu participarea 1-2 din fiecare serie, Oravița și Caransebeș. Se va juca în sistem campionat, fiecare cu fiecare, meci tur-retur. Echipele clasate pe locul 1 din fiecare serie vor porni cu un avantaj de 3 puncte, față de cele clasate pe locul 2. Există o situație interesantă pe zona Caransebeș: pe locul 2 există două echipe clasate la egalitate de puncte, A.S. Șoimii Otelu Roșu și A.S. Magica din Caransebeș. Varianta aprobată de membri Comitetului Executiv să se dispute un meci de baraj între cele două echipe pentru a se stabili participanta la play off”, a spus președintele forului județean de fotbal.

În ceea ce privește campionatele de juniori s-a luat act de propunerea reprezentatului Campionatelor de Copii și Juniori, Nelu Badea, de disputare a acestora în luna septembrie, înainte de începerea campionatului 2020-2021, specifice juniorilor, a finalelor județene la categoriile de vârstă Under 15, Under 13 și Under 11.

”Avem speranța că vom putea da drumul activității fotbalistice în județ, iar în sprijinul echipelor participante Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin a decis reducerea baremului de arbitraj pentru Liga a IV-a cu 100 de lei pe meci, iar la Liga a V – a cu 50 de lei pe joc. Țin să menționez că aceste reduceri de barem nu vor afecta arbitri”, a concluzionat Viorel Lolea.      

Ultimul punct pe ordinea de zi a Comitetului Executiv al Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin a fost și suspendarea contractelor de muncă ale angajaților și colaboratorilor AJF Caraș-Severin pe perioada declarării stării de urgență și stării de alertă.

Progresul Ezeriș și Voința Lupac, echipele cu pretenții pentru a câștiga campionatul județean și de a participa la jocurile de baraj, au început pregătirile. Formațiile care au reluat antrenamentele respectă cerințele Ministerului Sănătății și Ministerului Tineretului și Sportului privind distanțarea socială, fac antrenamente în grupuri de câte trei.  

Programul poate suferi modificări în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus.