Credincioșii din cătunele izolate din Munții Cernei, aparținând comunei Cornereva, au venit în prima zi de Rusalii la Schitul de la Scărișoara-Ineleț, unde au participat la slujba religioasă săvârșită de Prea Cuviosul părinte Gherontie Nica- slujitorul schitului, apoi s-au îndreptat spre casele lor, împrăștiate pe toată zona!

Cu ajutorul lui Dumnezeu am săvârșit slujba, dar sub așteptările noastre lume a fost mai puțin decât am fi crezut sau ar fi trebuit să vină la un praznic atât de mare! Motivele sunt subiective sau obiective, oamenii știu mai bine, dar mă așteptam să fie mai mulți! Turiștii dacă vin, stau puțin la slujbă, lasă un pomenlnic și pleacă, pentru că ei au programul lor! Localnicii sunt cunoscuți ca și oameni credincioși, dar se pare că și pe ei i-a influențat cumva așa-zisa pandemie și nu știu dacă ăsta e un motiv, dar poate să fie și ăsta un motiv! Cu harul lui Dumnezeu, ne bucurăm de praznicul acesta mare și încercăm să ne facem datoria, să ținem slujbele și să se poată bucura toată lumea!, ne-a mărturisit Prea Cuviosul părinte Gherontie Nica – slujitorul schitului.

Am fost la slujbă, pentru că a fost preotul aici și acum s-a terminat slujba, mergem acasă! Rusaliile le sărbătorim cu mare atenție, cu sfințenie; nu lucrăm, facem mâncare mai bună!ne spune unul dintre credincioși.

Paul-Sever SMADU